10 Şubat 2008 Pazar

Kuru Kayısı Dolması

Kuru Kayısı Dolması---

Malzemeler--Yarım kilo kuru Kayısı--bir su bardağı dövülmüş ceviz içi-- 2 çorba kaşığı toz şeker---2 yemek kaşığı Tereyağı---50gr. toz şeker---bir miktar hindistan cevizi .

Yapılışı---Kayısılar iyice yıkanır ve ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.Ceviz içi ve iki çorba kaşığı toz şeker karıştırılır. Ilık suda yumuşayan ve şişen Kayısılar ortasından biraz açılır.Yalnız dikkat edelim kayısılar birbirinden ayrılmasınlar.

Kayısıların içi tek tek ceviz içi ile doldurulur bütün kayısılara bu işlem yapıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Kayısıların üzerine bir çay bardağı su gezdirilir,küp küp kesilmiş Tereyağı ilave edilir so n olarakta 4 kaşık toz şeker Kayısıların üzerine serpilerek fırına verilir. 20--25 dakika pişirilir,fırından alınca üzerine Hindistan cevizi serpilerek arzu edilirse Kaymakla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.