Beze--
Malzemeler--5 yumurtanın akı--on çorba kaşığı pudra şekeri---bir tatlı kaşığı vanilya-- bir fıske tuz.
Yapılışı--Derin bir kaba yumurta aklarını koyalım üzerine bir fıske tuzumuzda ilave ederek kar gibi olana dek çırpalım sonra içine pudra şekerini ve vanilyayı katarak bir iki karıştırıp bırakalım. Fazla karıştırmak kıvamı sulandırır.Karışımı krema sıkacağına veya bir poşete boşaltalım.poşetin alt ucunu delerek yağlanmış fırın tepsisine azar azar aralıklı olarak sıkalım.Hafif dereceli fırında kuruyana dek pişirelim.Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder