11 Şubat 2008 Pazartesi

Falafel






Falafel


Malzemeler---Bir kilo iyice haşlanmış Nohut--bir su bardağı Galeta unu--bir su bardağı un--3 yumurta--2 adet kırmızı soğan--bir kaç diş sarımsak--- --Kimyon,Pulbiber,Kekik,Karabiber,tuz biber,Kekik.Karabiber,tuz.

Yapılışı---Haşlanmış Nohutları robottan geçirerek derince bir kaba alalım ,içine galeta ununu.yumurtaları,unu,bütün baharatları katarak iyice yoğuralım sonra soğanları incecik kıyalım veya rende yapalım sarımsaklarıda ince kıyalım yoğurduğumuz Nohutlu malzemeye katarak tekrar yoğuralım.

İstediğimiz büyüklükte köftelerimizi hazırlıyalım.Tavamıza biraz sıvı yağ dökelim ve köftelerimizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kızartalım.
Yanında Domates,Salatalık ve taze biberle servis edilir. Bu tarifi bir tv. programından aldım ve denedim sizlerle paylaşmak için yazdım. Umarım leziz bulursunuz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.