19 Şubat 2008 Salı

Zeytin Yağlı Taze Bakla

Zeytin Yağlı Taze Bakla----

Pazar Tezgahlarında Bakla görünmeye başladı,Mevsimi yaklaştı sayılır bol yoğurtlu dereotlubir Bakla pişirmeye ne dersiniz ? Önce malzemeleri bir sayalım .

Malzemeler---Bir kilo taze Bakla---bir bardak Zeytin yağı--2 baş soğan---bir demet dereotu---yarım limon suyu--bir çay kaşığı toz şeker--tuz,su,yoğurt.--Yarım çorba kaşığı un.




Yapılışı---Baklalar iyice yıkanır ortadan bölünerek bir kabın içine alınır üzerine su ilave edilir bir kenarda bekletilir.
Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayıp,.Zeytin yağını bir tencereye koyalım içine kestiğimiz soğanları koyup ,Pembeleşinceye kadar kavuralım..Suda bekleyen Baklalar süzülerek kavrulan soğana ilave edilir, üzerine toz şeker serpilir ayrıca limon suyuda ilave edilerek bir kaç kez karıştırarak kavrulur.Baklanın rengi değişince bir bardak su,tuz ve kıyılmış dereotu ilave edilir.Baklanın daha koyu kıvamlı olması istenirse yarım kaşık unda pişerken üzerine serpilir.Kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.Pişen Baklalar servis tabağına alınır üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt ilave edilerek soğuk olarak servis edilir.afiyetle......

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.