22 Mart 2008 Cumartesi

Vanilyalı Dondurma




Vanilyalı Dondurma


Malzemeler

3 su bardağı süt—4 yumurta—yarım paket vanilya—1 su bardağı Pudra Şekeri.

Vanilyalı Dondurma Tarifi :Süt ve Şeker bir Tencerede kaynatılır.Soğuduktan sonra yani ılınınca daha önceden çırptığımız yumurtalar ve vanilya sütün içine katılır,iyice karıştırılır.Tamamen soğuduktan sonra Buzdolabının dondurucu kısmına derince bir kabın içine dökülerek konur.Dondurma her saat başı dolaptan çıkarılarak iyice karıştırılıp tekrar dondurucuya konur bu işlem.2 – 3 kere tekrarlanır.Yaklaşık 4 saat sonra dondurmamız servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.