1 Nisan 2008 Salı

Bisküvili Dondurma



Bisküvili Dondurma

Malzemeler—4 su bardağı dondurma—(Çilekli,vişneli,Kahveli ve diğer çeşitli dondurmalar olabilir ama seçeceğimiz dondurma bir çeşit olacak)20-25 adet petibör bisküvisi—isteğe göre küçük küçük doğranmış mevsim meyveleri.

Bisküvili Dondurma Tarifi: Derince bir kalıbın içine 3-4 cm. Dondurmamızı koyalım ve tabanına iyice yayalım.Üzerine bir sıra bisküvi dizelim tekrar dondurma koyarak bisküvilerin üzerini kapatalım.2-3 sıra bu şekilde işlem yaptıktan sonra diyelim Çilekli Dondurma kullandık,şimdi doğranmış Çileklerimizi dizelim sonra üzerine tekrar dondurma ,onun üstüne Bisküvi ve tekrar dondurma olarak tamamlayın ve buzdolabınızın dondurucusuna bırakın.

Bir-iki saat sonra Buzdolabından çıkarın ters çevirerek servis tabağına alın üzerine hafif bir meyva sosu( mesela çilek) gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.