8 Nisan 2008 Salı

Kabaklı Börek


Kabaklı Börek



Malzemeler Bir kilo kabak--3-4 dilim bayat ekmek-2 yumurta--1 çay bardağı
sıvıyağ----100 gr. Beyaz Peynir--Bir çay bardağı kaşar peyniri rendesi--Dereotu -- tuz.

Kabaklı Böreğin Tarifi Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyalım.Rendenin iri tarafı ile Kabaklarımızı rendeleyip elle sıkarak suyunu alalım.Sonra rendelenmiş kabakları bir kabın içerisine alalım. Islatılmış bayat ekmeği ufalıyarak,sıvı yağı,ezilmiş beyaz peyniri,tuzu,dereotunu kabakların içine katarak karıştıralım. Fırın tepsisini yağlıyalım birazda un serpelim.Hazırladığımız karışımı tepsiye dökelim ve üzerine kaşar rendesinide serperek orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.