8 Nisan 2008 Salı

Kaşarlı Tepsi Köftesi

Kaşarlı tepsi köftesi



Malzemeler 800 gr. Köftelik Dana eti--200 gr.Kaşar peyniri(dilimlenmiş olacak)--1 yumurta--2 adet soğan--3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi--1 kahve fincanı su--1 çay kaşığı kimyon--1 çay kaşığı kuru nane--tuz--karabiber.

Kaşarlı Köftenin Tarifi--- Derince bir kabın içerisine kıymayı koyalım.İçine soğanları rendeleyelim,Ekmek içini,yumurta,tuz,su ve baharatlarıda kıymaya katarak iyice yoğuralım.

Köfte harcının yarısını 20 cm. çapındaki yağlanmış bir fırın tepsisinin içine yayalım.Elimizle üzerine biraz bastırıp kaşar peyniri dilimlerini kıymalı harcın üzerine dizelim.Kalan kıymayıda peynirin üzerine yayarak 180 derecelik ısıda 30 dakika kadar fırında pişirelim.Fırından çıkarınca kalan kaşar peyniri dilimlerinide üzerine dizip peynirler eriyene kadar 1-2 dakika daha fırına verip sonra sıcak olarak dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.