8 Nisan 2008 Salı

"Kremalı Bahçıvan Böreği

Kremalı Bahçıvan Böreği



Malzemeler
500 GR. milyöf hamuru--2 büyük soğan--bir bardak krema--3 çorba kaşığı fesleğen--1 kg.mantar--tuz,biber.


Bahçıvan böreğinin tarifi: Mantarları iyice yıkayıp doğrayalım.Soğanları halka halka doğrayalım, bir tavaya biraz sıvı yağ koyarak mantarı ve soğanları kavuralım. Ateşten alınca içine bir bardak kremayı ve fesleğeni ekleyelim.

Yaptığımız karışımı hafifçe yağladığımız bir kek kalıbına dökelim ve üzerini milföy hamuru ile kaplıyalım.Çırpılmış yumurtayı böreğin üzerine sürüp 200 derecede üzeri altın rengi olana dek pişirelim. Ilık olarak dilimleyerek servis edelim. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.