10 Nisan 2008 Perşembe

Patates Pufu

Patates Pufu

Malzemeler—2 çay bardağı kızartma için sıvı yağ—5 adet Patates—8 çorba kaşığı un—tuz--.

Patates pufunun tarifi---Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.8 çorba kaşığı unu ,tuzu rendelenmiş Patateslerin üzerine ilave ederek hamur haline getirelim.Bu hamuru sert bir zemin üzerinde 3 cm. kalınlığında merdane yardımı ile açalım.istediğimiz biçimde ufak kalıplarla kesip yağda hafifçe kızartalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.