7 Nisan 2008 Pazartesi

Paluze

Paluze Tarifi


Malzemeler :1 kg.Toz Şeker—2 litre su—100 gr.Nişasta—1 su bardağı meyve suyu.

Paluzenin tarifi :Derince bir Tencereye suyumuzu ve toz şekerimizi koyup orta ateşte kaynatalım.Şekerin tamamen erimesinden sonra Nişasta kaynayan şerbetin içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.

Topaklanmaması için iyice karıştırmak gereklidir ,Nişastanın kokusu kayboluncaya kadar pişirilir.Sonra içine meyve suyuda katılarak kaselere boşaltıp soğuması beklenir soğuduktan sonra servis edilir. İstenirse üzerine küçük meyve parçacıkları konabilir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.