7 Nisan 2008 Pazartesi

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı


Malzemeler :6-7 adet Patlıcan—4 adet soğan—1 çay bardağı Zeytinyağı—2 adet Domates—2 adet Sivri Biber—yarım demet Maydanoz—4-5 diş Sarımsak—tuz.

İmam Bayıldı Tarifi :Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı olarak soyulur ve uzunlamasına bıçakla karnı yarılır.Diğer tarafta tavamıza bir miktar sıvı yağ koyup kızdıralım .Hazırlanmış patlıcanları bu yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.Daha sonra kızarmış Patlıcanları bir tepsiye dizelim.

İmam Bayıldının içini hazırlamak içinde bir çay bardağı zeytinyağını bir kaba koyalım biraz kızdıralım içine ince ince doğranmış soğanları atıp pembeleştirelim sonra küp küp kestiğimiz domatesleri,doğranmış sarımsakları da soğana ekliyerek iyice pişirelim.Ateşten alınca tuzunu( isteğe göre karabiber veya pul biber kullanabilirsiniz) ilave ederek Patlıcanlarımızın yarık kısımlarını bu malzeme ile dolduralım. Üzerini kıyılmış Maydanoz ,sivri biber ve Domates dilimleri ile süsleyerek üzerine 1,5 bardak su ilave ederek

Fırına verilir.20-25 dakikada İmam Bayıldı pişmiş olur Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.