14 Mayıs 2008 Çarşamba

Buzlu Kayısı Şerbeti

Buzlu Kayısı Şerbeti--

Malzemeler--Bir kilo Kayısı--7 su bardağı su--bir su bardağı tozşeker--yarım limonun suyu.

Yapılışı--Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.Geniş bir tencerenin içine yıkanmış kayısıları alalım üzerine su ve şekeri ekliyerek20 dakika kısık ateşte kaynatalım.Kayısılar yumuşayınca ateşten almadan içine limon suyunu ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve bir kaşıkla iyice karıştıralım,Soğumaya bırakalım.

Soğumuş olan Kayısı şerbetini ince telli bir süzgeçten geçirerek süzdürüp sürahiye koyarak Buzdolabında soğumaya bırakalım. Servis ederken içine buz parçacıkları ilave edelim. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.