14 Mayıs 2008 Çarşamba

Gül Reçeli

Hanımlar Gül mevsimini kaçırmadan Gül reçelini yapmanızı tavsiye ederim.Hoş kokusu ile bir çok alanda kullanılan Gül mutfaktada inanılmaz bir tat ve güzellik.

Gül Reçeli--

Malzemeler--500 gr. toz şeker-- Bir su bardağı tozşeker(ayrıca)--2 su bardağı su--2 su bardağı Pembe reçellik gül yaprağı--2 çorba kaşığı Limon suyu--3 diş Karanfil--1çay kaşığı Limon tuzu--bir tatlı kaşığı ezilmiş Lohusa şekeri (Şekerci veya pastahanelerde bulunur kırmızı şeker).

Gül Yapraklarının saklanması--
-Gül yapraklarının sap kısımlarını hafifçe kesip ağzı sıkıca kapanan bir kabın içine alın.Üzerine bir bardak tozşeker ve Limon suyunu ekleyip eliniz le iyice ovun.Sonra kabınızı kapatıp bir süre bekletin.(bu karışımı 2-3 ay bekletebilirsiniz,Gül şurubu veya pastalarınız için bu karışımı kullanabilirsinizPembe reçellik gül yaprağını istediğiniz miktarda bu şekilde buz dolabında saklıyabilirsiniz.)


Gül Reçelinin yapımı--

Bir tencerede suyu kaynatın.500 gr. tozşekeri ilave ederek şerbet kıvamına gelene dek kaynatın içineKaranfil tanelerini ve Gül yapraklarını ekleyin. Bir kaç taşım kaynattıktan sonraLohusa şekerini ve Limon tozunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumadan kavanozlara boşaltın. Birkaç gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.