14 Mayıs 2008 Çarşamba

Buzlu Vişne Şurubu

Buzlu Vişne Şurubu---

Malzemeler--2 kilo Vişne-- Bir su bardağı Kaynar su--8 su bardağı Şeker.

Yapılışı--Vişneler iyice yıkanır,sapları ve çekirdekleri çıkarılır,derin bir kaba alınarak üzerine bir bardak sıcak su dökülüp yarım saat bekletilir.Sonra tel süzgeçten geçirilerek süzülür.Çıkan Vişne suyu8 bardak toz şekerle birlikte şurup kıvamı alana dek kaynatılır .Kaynıyan şurubun üzerindeki köpük bir kaşık yardımı ile alınır.( Şekerin miktarı isteğe göre azaltılabilir).Kaynamış olan şurup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.Şişelere konarak buz dolabında muhafaza edilir. Servis ederken içine küçük buz parçacıkları atılabilir.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.