14 Mayıs 2008 Çarşamba

Dondurmalı Şinşin

Dondurmalı Şinşin--

Malzemeler-250 gr. Yoğurt--2 su bardağı soğuk süt--2 çorba kaşığı Pudra şekeri--Bir çorba kaşığı toz Kremşanti--500 gr. Çilek--4 top vanilyalı dondurma.


Yapılışı--Yoğurt,Süt,Pudraşekeri ve Kremşantiyi iyice çırpalım.Çilekleri temizleyip bol suda bir kaç kez yıkayalım kumlu kalmamasına dikkat edelim. Sütlü karışıma çileklerimizi ilave edelim.(3-4 çileği bir kenara ayıralım) Blenderle hepsini iyice çırpıp malzemeyi 4 bardağa pay edelim.Her bardağa bir top dondurma ilave ederek ,üzerlerine yarım kesilmiş çilek koyarak servis edelim. Bu tarif 4 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.