23 Haziran 2008 Pazartesi

Ekmek Köftesi


Soslu Ekmek Köftesi




Malzemeler---- Yarım Bayat ekmek--1 adet orta boy soğan--Tuz,Karabiber
Kekik,Pul biber(miktarları damak zevkinize göre ayarlanır) 2-3 dal Maydanoz--1 adet yumurta--kızartmak için bir miktar sıvı yağ.

Ekmek Köftesinin yapılışı--Bayat ekmeğimizi ufak parçalara bölerek robotumuza alalım ve iyice ufalana kadar robotu çalıştıralım. Daha sonra un gibi olmuş ekmeğimizi robottan alarak derince bir kaba koyalım . İçine bir yumurta kıralım,baharatlarımızı ve tuzu ilave edelim son olarak kıyılmış maydanozu ilave ederek iyice yoğuralım.Parmak uzunluğunda yassı köfteler yapıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.


Yaptığımız bu köfteleri sıcak veya soğuk olarak servis edebiliriz.İstenirse domates sosu veya sarımsaklı yoğurt sosu ile afiyetle yiyebiliriz.

Domates Sosu-- 2 adet domatesi rendeleyip bir kaba koyalım içine 2-3 diş dövülmüş sarımsak,tuz,bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave ederek pişirelim.

Yoğurt Sosu--Bir kase yoğurda 2-3 diş dövülmüş sarımsak,tuz,1-2 dal ince kıyılmış dereotu,bir çay kaşığı Zeytin yağı ilave ederek iyice karıştıralım.


Köftenizi yanında bu soslardan biriyle servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.