23 Haziran 2008 Pazartesi

Beyaz Soslu Patates kızartması


Soslu Patates Kızartması



Malzemeler 3 adet Patates--2 yemek kaşığı un--1 çay kaşığı Limon tuzu---Kızartmak için sıvı yağ--tuz--su.

Soslu Patates kızartmasının yapılışı Yıkayıp soyduğumuz patatesleri parmak parmak doğrayıp tuzlu suya koyalım. Derince bir kaseye 2 kaşık unumuzu koyup azar azar su verelim.Boza kıvamına gelince içine Limon tuzunu ve tuzumuzu ilave ederek karıştıralım. Diğer tarafta bekleyen patatesleri Tavamıza sıvı yağ koyarak kızartalım. Kızaran Patatesleri servis tabağına alalım.Kızartma yağımızdan sıcak sıcak 1-2 kaşık unlu sosumuza yağ ilave edip tekrar iyice karıştırarak patateslerin üzerine gezdirelim.

Bu kızartma sıcak olarak yenirse daha lezizdir Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.