23 Haziran 2008 Pazartesi

Mısırlı Semizotu Salatası

Mısırlı Semizotu Salatası

Malzemeler 1 demet Semizotu--2 yemek kaşığı haşlanmış Mısır--Bir adet orta boy beyaz soğan--2 adet domates--1 çay kaşığı tuz--7 yemek kaşığı yoğurt--2 diş dövülmüş sarımsak--2 çay kaşığı hardal--bir küçük fincan ılık su--2 yemek kaşığı Zeytinyağı--2 çay kaşığı Pul biber.

Semizotu Salatasının yapılışı Semiz otunun yapraklarını dallarından ayıralım.Yaprakları iyice yıkayıp süzelim.Derince bir kabın içine yapraklarımızı koyalım üzerine ince ince kesilmiş soğanı ve domatesleri ilave ederek iyice karıştıralım.Üzerine Mısır tanelerinide(haşlanmış mısır)serperek beklemeye alalım.

Diğer tarafta sos için,yoğurt,dövülmüş sarımsakve pul biberi bir kaseye alarak karıştırın daha sonra içine tatlı Hardalı ve ılık suyu ilave edip çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.Hazırladığımız sosu Semiz otu salatasının üzerine dökerek karıştıralım(tuzunu ilave edelim) üzerine Zeytinyağı gezdirip 15 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Salataya dövülmüş Cevizde ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.