8 Temmuz 2008 Salı

Kiraz Reçeli

Kiraz

Kirazın en bol olduğu mevsimdeyiz hepimizin severek yediği bu güzel meyvanın besin değerini biliyormuyuz? 100 grm. taze kiraz 70 kaloriye sahiptir.İçindeki Mineraller--Protein,Karbonhidrat,Lif,Fosfor,Kalsiyum,Demir,Sodyum,Potasyum,A vitamini, B1,B2,B 3, B 6, ve C vitaminidir. Kirazda Kolestrol sıfırdır.

İdrar söktürücü özelliğiyle Böbreklerin dostu Kiraz,vücudu zehirli maddelerden temizliyor.Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla,dolaylı olarak zayıflamayada yardımcı olduğu bilinen özellikleri arasındadır.Kirazda bulunan Levüloz adlı şeker kolay sindirilebildiği için Şeker hastaları tehlike oluşmadan doktorunun tavsiye ettiği miktar kirazı rahatlıkla yiyebiliyor.Kirazın latince adı Cerasus avium dur.

Kiraz Reçelinin Malzemeleri--


Bir kilo Kiraz-- 4 su bardağı toz şeker--1/2 su bardağı su--2 paket toz vanilya--1/2 Limonun suyu.

Kiraz reçelinin yapılışı--

Kirazlar iyice yıkanıp sapları ve çekirdekleri ayıklanır.Yarım su bardağı suyumuzda toz şekeri eritelim ve bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.Tenceremiz kısık ateşte olacak,
kaynamaya başlayan şerbetin içine kirazlarımızı ilave edelim ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edelim içine vanilyamızı ekliyelim ve reçel koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Reçel kıvamını bulunca içine yarım Limonun suyunuda katıp bir taşım kaynatılıp ateşten alınır.( Reçel kıvamı-- kaynıyan reçelden bir kaşık alınır ve bir tabağa damlatılır.Reçel damlaları top top oluyorsa kıvam tamam demektir.) Afiyet olsun.

1 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bloğunuzu kiraz reçelini ararken tanıdım çok güzel ve bol tarifli olması ayrıca güzel... Sevgiler bende beklerim...

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.