17 Eylül 2008 Çarşamba

Kremalı Tavuk

Kremalı Tavuk

Malzemeler--Yarım kilo doğranmış kuşbaşı Tavuk eti--1 sivri biber--2 adet domates--1 kaşık un--2 yemek kaşığı Tereyağı-- bir kaşık salça--100 gr. rendelenmiş Kaşar peyniri--tuz, kekik--bir baş sarımsak--1-2 defne yaprağı--1 kesme şeker--bir su bardağı doğranmış mantar--1 çay bardağı krema--bir adet sivri biber.

Yapılışı--

Bir tencereye önce tavuk etlerini koyup bir iki çevirip sarımsak ve bir kaşık unuda ilave ederek etlerin rengi sararana dek pişirelim.Sonra içine Tereyağı,Domatesi,mantar,salça,biber,defne yapraklarını ve son olarakta bir fincan suyu koyarak kısık ateşte 20 dakika pişirelim.

Pişen tavuğumuzu ocaktan alınca üzerine bir çay bardağı kremayı ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.