Elmalı Kısır--
Malzemeleri--Bir su bardağı kısırlık bulgur---1 su bardağı sıcak su--2 adet domates--birkaç dal taze soğan--1 adet ekşi Yeşil Elma--Maydanoz,Taze Nane,--4 yemek kaşığı salça--2 adet sivra biber--kırmızı biber--tuz,Zeytinyağı--Bir yemek kaşığı Nar ekşisi--2 adet salatalık turşusu--bir su bardağı iri dövülmüş Ceviz.
Yapılışı--Bulgurumuzu derin bir kaba alarak üzerinesıcak suyu ilave edip ağzını bir kapakla kapatalım. 20-25 dakika bekletelim ki bulgurumuz yumşasın.Diğer tarafta doğranacak olan malzemeleri yıkayıp ince ince doğrayalım.Sadece Elmayı Rendeleyelim.
Kıvamını bulan Bulgurun içine tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlıyalım.Servis Tabağına aldığımız kısırın üzerine bolca ceviz serperek servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder