6 Aralık 2008 Cumartesi

Bakla Sarması

Asma yaprağında Bakla Sarması--

Malzemeler--3 su bardağı kuru iç Bakla--3 su bardağı ince Bulgur ve yarma karışımı--6 adet soğan--30 gr. Tereyağ--1 çorba kaşığı sıvı yağ--Bir kilo salamura Asma yaprağı--1,5 kilo kemikli kuzu eti--2 kaşık salça-- 2 adet Domates--1 demet dere otu---tuz,kırmızıbiber.

Asma Yapraklı Bakla Sarmasının yapılışı--

Önce kuru baklamızı yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim.Suyunu süzüp kağıt bir havlu üzerine aldığımız baklaları bir Rondo yardımı ile biraz parçalıyalım. Yanlız fazla ezilmemesine dikkat edelim. Ufakladığımız baklaları bir kaba alalım üzerine 4 adet Piyaz doğranmış soğan,bir kaşık salça,tuz dereotu,minik doğranmış domates,Bulgur ve yarma karışımı( yarma yoksa sadece bulgur kullanabilirsiniz)katılarak bütün malzeme iyice karıştırılır. Evde reyhan varsa bir tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.Yıkanıp hazırlanan Asma yaprakları teker teker yaptığımız malzeme ile sarılır.

Derince bir tencerenin dibine 3-4 adet asma yaprağı yayılır.Yıkayıp suyunu süzdüğümüz kemikli etlerimizi Tencerenin dibine yerleştirip sardığımız dolmalarıda onun üzerine sıralıyalım.Kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakalım.Ateşin çok kısık olması gerekir yemeğimiz yanabilir hanımlar dikkat diyorum.

Bir tavaya Tereyağ ve sıvı yağımızı koyup ince doğranmış 2 adet soğanı,bir kaşık salçayla birlikte öldürelim.Üzerine bir bardak su ilave ederek karıştırıp Ocakta pişen dolmalarımıza ilave edelim. Hanımlar bu yemeğimizin pişme süresi baklaya göre değişir. Kısık ateşte pişeceği için 2,5--3 saat sürebilir. Sabırlı olmalıyız neticede çok leziz bir yemek elde edeceksiniz. Pişen dolmaları kıyılmış dereotu ile sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tariflerinize baktim hic bir sekilde resim. yok. Bunlar siz tarafindan yapilmis tariflermidir yoksa aldiginiz buldugunuz tariflermidir. Birde sayfanizi actigimizda tariflerden cok bir ton reklam gozu carpiyor. Acikcasi buda cok hos gorunmuyor.

Yazar dedi ki...

Değerli ''Mutfakta Ömür'' isimli okuycumuz,

Bloğumdaki tüm yemek tarifleri kendi özel ve özgün yemek tariflerimdir.İnternet siteniz oldğuna göre sizde bilrisiniz ki kopya içeriğe sahip içerikteki web siteleri zaten günde bir kaç ziyaretçiden fazlasını çekemez benim bloğum ise %90ı google dan olmak üzere günde 2000 ziyaretçi almakta.
Eminim siz de özgün yemek tariflerini sitenizden veriseniz kısa zaman içersinde benim sitemin başarısına yaklaşmış olursunuz.

Web sitemdeki reklamlar ise yoğun ziyaretçi akışının bir neticesi sonucudur.Sizde yoğun ziyaretçi alırsanız sizide reklam veren bulabilirsiniz.

Son olarak ünlü atasözümüzü hatırlatmak isterim.''Meyve veren ağaç taşlanır''....saygılar sevgiler;)

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.