Beyin Haşlaması
Malzemeler--Koyu beyni veya Dana beyni ( koyun beyni olursa 5 adet Dana beyni olursa 2 adet)Bir adet soğan-- Bir adet havuç--tuz,tane karabiber,su, --Maydanoz ( yarım demet),
Beyin Haşlamanın Tarifi
Öncelikle beyinler soğuk suda 15 dakika bekletilir sonra sivri uçlu bir bıçak yardımı ile üzerindeki zar soyulur.Soğanlar soyulup ince ince doğranır.Maydanoz yıkanıp ince kıyılır,Havuç üstü kazınarak yıkanır ve halka şeklinde doğranır.Beyinleri ve diğer malzemeleri bir tencereye alalım üstünü örtecek kadar su koyup tuzunu ve tane karabiberinide ilave ederek orta hararetli ateşte 25 dakika pişirelim. Pişen beyinleri tencerede soğutarak sonra servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz ve Limon dilimleri ile süsliyerek soğuk olarak servis edelim.
1 Aralık 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder