Ciğer Yahnisi
Malzemeleri-- Bir adet Koyun Ciğeri--4 adet soğan--2 domates-- bir kaşık salça--3 kaşık sıvı yağ--Dereotu,kekik,karabiber,tuz,pul biber,su.
Ciğer Yahnisi Tarifi
Ciğer yıkanıp suyu süzüldükten sora kuşbaşı doğranır.Bir tencereye biraz su konarak içine ciğeride ilave edip haşlanmaya bırakalım.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağımızı koyarak kızdıralım.Halka şeklinde doğrayacağımız soğanları bu kızgın yağda pembeleşinceye kadar çevrip daha sonra üzerine küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave ederek biraz pişirelim( yani domatesler yumuşamış olsun.)
Sonra haşlanmış olan ciğerleride süzerek domatese ilave edip tuzunu,kekik ve biberide ekliyerek 20 dakika kadar pişirelim. Ciğeri daha önceden haşladığımız için pişme süresi fazla uzun olmaz.Pişen ciğerimizi servis tabağına alarak üzerini dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun.
1 Aralık 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder