26 Ocak 2009 Pazartesi

Karnabahar

Mevsiminde olduğumuz Karnabaharı alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor biliyormusunuz hanımlar.

Karnabahar alırken sıkı çiçekli,beyaz renkli olanı tercih edelim. Sararmış bir Karnabahar asla taze değildir kısmen besin değerinide kaybetmiştir.Sofralarımızda bir çok şekilde değerlendirdiğimiz Karnabaharın haşlama suyuna mutlaka tuz atmamız gerekir çünkü tuz Karnabaharın lezzetini ortaya çıkarır.Eğer buharda pişirirsek hem besin değeri kaybolmaz hemde dağılmaz,haşlamamız gerekiyorsa da kolay dağılan bir sebze olduğu için haşlama süresine dikkat edip diri kalmasını sağlamamız gerekir.

Karnabaharın demir yönünden ve potasyum yönünden zengin olması sağlığımız açısından da faydalıdır..Kansızlığı önler,Tansiyonu belli düzeyde tutar ayrıca kalp hastalıklarınada faydalıdır.

100 gr. Karnabaharda 27 kalori,o.2 gr.yağ, 2.7 gr.protein, 0 kolesterol ve5.2 gr. karbonhidrat vardır.Ayrıca Fosfor,Kalsyum,Demir,Potasyum gibi mineraller, A-B1-B2- B3-Cvitaminleri bulunur.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.