26 Ocak 2009 Pazartesi

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tarifi

Malzemeler 2-3 adet sapları çıkarılmış Karnabahar çiçeği--3 çorba kaşığı un--2 su bardağı süt--3 su bardağı sıcaj su-- 2 çorba kaşığı tereyağ--- tuz,Karabiber.

Karnabahar Çorbasının yapılışı

Karnabahar çiçeklerimizi tuzlu suda 15-20 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirerek süzelim.Diğer tarafta unu ve sütümüzü iyice çırpıp bekletelim.Bir tencereye 3 bardak sıcak suyumuzu koyup ateşe oturtalım.Su kaynamaya başlayınca sütlü un karışımını kaynıyan suya karıştırarak dökelim, çok iyi karıştırmak gerekir topaklanmaması için.1-2 taşım kaynadıktan sonra içine haşlanmış hafif ezilmiş karnabahar çiçeklerini,tereyağını,tuzunu ilave ederek pişirelim.Çorbamızı sıcak olarak üzerine karabiber serperek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.