Mantar Bohçası
Malzemeler---10 adet büyük kültür Mantarı--yarım Limonun suyu--bir miktar normal su--100 gr. Beyaz Peynir, Tulum Peyniride olabilir veya iki peynirin karışımı--2 tane Kırmız Biber ateşte közlenmiş-- yarım demet Maydanoz--Bir çorba kaşığı Tereyağ--tuz,karabiber,pulbiber.
Mantar Bohçasının yapılışı--
Mantarları iyice yıkayıp üzerlerindeki zarı sivri bir bıçak yardımı ile soyalım.Saplarını çıkarıp kararmaması için Limonlu suya bırakalım.Bir kapta Peynirimizi ezip içine közlenip kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış Kırmızı biberi katalım.Maydanozu yıkayıp incecik kıyalım onuda peynire ilave edip içine tuz,karabiber,pulbiber ekliyerek hepsini harmanlayalım.
Mantarlarımızı limonlu sudan alarak kağıt bir havlu yardımı ile iyice kurulayalım ve her birinin içine bir çay kaşığı tereyağ koyup sonra hazırladığımız peynirli harçtan da koyarak fırın tepsisine dizelim. önceden ısıtılmış 230 derecede 10-15 dakika pişirip sıcak servis edelim.
26 Ocak 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder