Tereyağlı Patates
Et ve Tavuk yemeklerinizin yanına garnitür olarak ikram edeceğiniz güzel bir çeşit.Kullanacağımız malzemeler.
Yarım kilo Patates(taze olursa daha iyi olur), 4 çorba kaşığı Tereyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz,karabiber,pul biber.
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyarak küçük küp küp doğrayalım. Kısık ateşe tenceremizi koyup içine 4 kaşık yağımızı koyarak eritelim.Yağın üzerine doğradığımız patatesleri ilave ederek kısık ateşte tencereyi arada bir sallıyarak ,kapağı kapalı bir şekilde 20-25 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pişen patatesleri bir servis kabına alalım.(servis kabını önceden biraz ısıtalım)Baharatlarını,tuzunu ve kıyılmış Maydanozunu ilave ederek servis edelim.
29 Ocak 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder