21 Mart 2009 Cumartesi

Yalancı Yaprak Dolması

Hanımlar bazen uzun uğraşılar olmadan yemek yapmayı isteriz bu hepimizde olur bu yalancı dolmada çok basit ve leziz oluyor ayrıca pirinç kavrulmadığı için daha hafif oluyor.Aynı malzemelerle biber doması da yapabilirsiniz.Şimdiden afiyetler olsun.


Yalancı Yaprak Dolması

Malzemeleri Yarım kilo Yaprak,3 bardak pirinç, 1 demet dere otu, 3 demet taze soğan,1 demet taze nane, tuz,karabiber,limon, 1,5 su bardağı sıvı yağ.


Yalancı Yaprak Dolmasının yapılışı


Nane,Taze soğan ve dere otunu ince ince dorayalım.İçine Pirinç, tuz,karabiber ilave ederek malzemeleri iyice karıştıralım.Yağımızın yarısını da pirince ilave ederek yaprakları masanın üzerine açıp içine bir miktar iç koyarak iki başını içine katlayıp rulo şeklinde sıkıca saralım.

Sardığımız dolmaları bir tencereye dizip üzerine4 bardak su ve kalan yağımızı ilave ederek orta ateşte pişirelim. ( tencerenin üzerine bir tabak kapatırsak pişen dolmalar şişip dağılmaz.) Dolmalarımızı servis tabağına alıp üzerine limon suyu gezdirerek soğuk olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.