21 Mayıs 2009 Perşembe

Enginar Salatası

Enginar Salatası


Malzemeler Bir adet Enginar, bir adet kırmızı közlenmiş biber, bir yemek kaşığı Zeytinyağ, bir adet limon, 5-6 dal Semiz otu, 3-4 adet yeşil Zeytin, bir tutam tuz..

Semiz otlu Enginar salatası

Temizlenmiş Enginarı bir su bardağı Limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Semiz otlarınıda ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra sıcak suya batırıp çıkaralım.Salata tabağının içine önce Semiz otlarını üzerine doğradığınız Enginarları yerleştirelim.Közlenmiş kırmızı biberimizi soyup incecik kıyalım onuda salatanın üzerine koyduktan sonra yeşil Zeytinle süsleyip Zeytinyağı ve Limon suyu ile tatlandıralım.Arzuya göre sirke ve Nar ekşiside kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.