23 Mayıs 2009 Cumartesi

Elmalı Krep



Elmalı Krep Tarifi



Malzemeler 4 yumurta, bir bardak süt, bir bardak un, 3 elma, 2 çay fincanı pudra şekeri, bir yemek kaşığı tarçın.


Elmalı Krebin Yapılışı

Unumuzu az bir sütle karıştıralım yumurtaları başka bir kapta kırıp unlu süte kalan sütle birlikte karıştıralım.Teflon bir tavayı yağlayıp ağır ateşte ısıtalım. Hazırlanan sütlü karışımdan bir kepçe alıp ısınmış tavaya dökelim. Hamurun tavanın her tarafına yayılmasını sağlıyalım.Hamurun her iki yüzünü de 1-2 dakika pişirip yayvan bir kaba alalım.Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.

Diğer tarafta elmaları soyup rendeliyelim üzerine pudra şekerini ilave ederek 5-10 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişip soğuyan elmalara tarçın ilave edilir her bir krebin içine elmalı karışım konarak rulo şeklinde sarılır ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.