23 Mayıs 2009 Cumartesi

Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Tarifi


Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et, 5 adet sivri biber, 3 adet havuç, 3 adet patlıcan, 3 adet patates, 2 adet iri domates, bir kilo haşlanmış bezelye, tuz,pulbiber,bir tatlı kaşığı salça.



Sebzeli Kebabın yapılışı

Etleri iyice yıkayıp bir tencereye alalım kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Suyunu çeken etlerin üzerine su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.

Diğer tarafta Patatesleri,patlıcanları,havuçları ve biberleri iyice yıkayıp kabuklarını soyarak(biber hariç) küp küp doğrayıp hepsini ayrı ayrı sıvı yağda hafifçe kızartalım.Kızaran sebzeleri bir tepsiye koyarak karıştıralım üzerine haşlanan etlerimizi de ilave edelim. Haşlanmış bezelyeleride etlerin üzerine döküp en üste ise rendelenmiş domatesi ,bir tatlı kaşığı salçayı ve tuz ile kekiği ilave edip kalan et suyumuzu da kebabın üzerine dökerek fırında suyunu çekene kadar pişirip sıcak servis edelim. İstenirse fırına koyarken kebabın üzerine biraz yağ ilave edilebilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.