6 Eylül 2010 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi--

Malzemeleri-- 200gr. kadayıf, bir kaşık tereyağ, bir avuç ceviz, bir litre süt, 2 kaşık mısır nişastası, 2 kaşık un, bir yumurta sarısı, bir çay bardağı toz şeker.

Kadayıflı muhallebinin yapılışı--

Kadayıfı elimizle iyice ufalayıp,bir kaşık tereyağı ve dövülmüş ceviz ile kavuralım.
Diğer tarafta bir tencerenin içine soğuk süt ve muhallebinin diğer malzemelerini de koyup karıştıralım,sonra kısık ateşte kaynatmaya başlayalım. Bir taşım kaynayan malzememizi tepsiye dökelim ve iyice soğutalım.Soğuyan muhallebinin üstüne kavrulmuş kadayıfımızı dökerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.