6 Eylül 2010 Pazartesi

Rokoko

Rokokonun yapılışı-

Malzemeler-- 2 paket kremşanti, bir paket fındık, 2 adet tadella,bir su bardağı süt, bir kaşık mısır nişastası, bir çorba kaşığı kakao, biraz meyve suyu şekerlemesi, bir paket fındıklı bisküvi.


Rokokonun yapılışı--

Kremşanti bir su bardağı sütle çırpılır,içine dövülmüş fındık ve tadelle ufalanır.Daha sonra bisküvi kırılır , meyve şekerlemesi konur karıştırılır,yuvarlak kaseye yarısı konup bastırılır.Yarısına bir kaşık kakao karıştırılır,üstüne konur,buzlukta bir gece bekletilir.Servis tabağına ters olarak çevrilir üzerine sos dökülerek servis edilir.

Sosun yapılışı-- 1/2 su bardağı şeker,bir kaşık nişasta,bir yumurtas sarısı,bir kaşık kakao,bir bardak süt ve vanilya pişirilir pastayla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.