9 Şubat 2011 Çarşamba

Domates Pilakisi


Malzemeler


5 iri domates

5 iri soğan

yarım su bardağı zeytinyağı

iki çorba kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı tuz


Domates Pilakisi Yapımı

Soğanları ince ince halka olarak doğrayın.Kızgın yağda kızartıp bir borcam tepsinin içine döşeyin.( bir miktar soğanı ayırın)Domateslerin kabukalrını soyup halka halka doğrayarak tepsideki soğanların üzerine dizelim.

Kalan soğanları da domateslerin üzerine yerleştirin.Bir domatesin suyunu çıkararak tuz ve limon suyu ile karıştırarak tepsideki harcımızın üzerine gezdirin.

Hafif ateşte pişirin.
Evyemegiblogspot.com afiyet olsun der

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.