9 Şubat 2011 Çarşamba

Tepside Yoğurtlu Patates



Tepside Yoğurtlu Patates


Malzemeleri

Bir kilo Patates, bir su bardağı yoğurt, bir su bardağı un, yarım su bardağı sıvı yağ, bir adet yumurta, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz,karabiber, istenirse sosis veya sucukta kullanılabilir.


Tepside yoğurtlu patatesin yapılışı

Derince bir kabın içerisine yıkayıp kabuğunu soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım.Üzerine yoğurdu,sıvı yağı,ve yumurtayı ilave ederek karıştırıp sonrada içine un,tuz.karabiber ekleyerek tekrar iyice karıştıralım.

Daha sonra yağlanmış bir tepsi içine bu karışımı dökerek tepsinin içine düzgünce yayalım.Eğer arzu edersek dilimlenmiş sucuk veya sosisleride üzerine dizelim.ben bu yemeği sade olarak denedim çok leziz oluyor.Son işlemimiz fırına girmeye hazır patates harcımızın üzerine rendelenmiş kaşar peynirinide serperek üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede pişirelim.Üzeri kızaran patates böreğimizi fırından çıkarıp dilimleyerek sevis ededlim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.