Hanımlar çok çabuk hazırlayıp misafirlerinize sunacağınız bir hamur yemeği--Kabartma yapılışı--
Malzemeler---2,5 su bardağı un-- bir su bardağı yoğurt, bir çay bardağı süt, bir çorba kaşığı tereyağ, bir yumurta, bir çay kaşığı kabartma tozu ve isteğe göre tuz.
Kabartmanın sosu için malzemeler-- 500grm. yoğurt, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı salça, nane,pul biber,tuz.
Kabartmanın yapılışı--- Un,süt,yoğurt,tereyağ,yumurta ve tuz ile bir hamur yoğuralım.Bir saat dinlenen hamuru yufka büyüklüğünde açıp15 cm. lik kareler halinde keselim.Tavamızda kızdırdığımız sıvı yağda kestiğimiz hamurların her iki yüzünüde kızartıp yayvan bir servis tabağına alalım, ve üzerine kaynar su döküp5 dakika bekletelim sora suyunu süzdürelim.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp salça,kırmızı biber ve nane ile hazırlanan yağı gezdirelim. Servise hazır afiyet olsun.
20 Kasım 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder