21 Kasım 2011 Pazartesi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Ayvanın bol olduğu mevsimdeyiz vitamin açısından zengin bir meyva olan ayvanın bir çok çeşidini yapabiliriz.Tatlısı,reçeli, marmeladı, kompostosu özellikle et yemekleri,ve pastalarda kullanımıyla kaçırılmayacak bir lezzet deposudur ayva.

Kaymaklı ayva tatlısı malzemeleri : 4 adet orta boy ayva, 4 çorba kaşığı şeker, 4 çorba kaşığı nişasta, 4 çorba kaşığı toz şeker, bir paket vanilya, 2 su bardağı süt, bir çay bardağı pudra şekeri, bir kahve fincanı gül suyu, biraz dövülmüş yeşil fıstık.


Kaymaklı ayva tatlısının yapılışı : Ayvalar soyulur ortadan ayrılır çekirdek yatakları temizlenir yıkanır,tencereye dizilir.ortalarına şeker konarak kısık ateşte pişirilir. diğer tarafta 2 bardak süt nişasta,şeker koyulaşıncaya kadar pişirilir ve soğutulur (buz dolabında) .

Pişen ayvalar servis tabağına alnır( soğuk olarak) üzerine soğuttuğumuz muhallebi dlim olarak kesilir ve ayvaların ortasına konur üzerine gül suyu serpilir yanına bir kaşık pudra şekeri konarak servis edilir

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.