21 Kasım 2011 Pazartesi

Karıştırma




Karıştırma (çanakkale) bu yörede sabah kahvaltısında yenebiliyor, denedim çok leziz değişik bir tat özellikle çocuk ve yaşlılar severek yiyebilirler yapımı kolay ve ekonomik.



Malzemeleri :

2,5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, biraz tuz, 3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin, toz biber veya domates salçası.


Karıştırma yemeğinin yapılışı :

Süte un ve tuz karıştırarak ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin topaklanmaması için devamlı karıştırın muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. diğer tarafta yağı kızdırıp içine toz kırmızı biber veya biraz salçada koyarak sos hazırlayın bu
sosu hazırladığınız muhallebinin üzerine döküp afiyetle tüketin.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.