23 Kasım 2011 Çarşamba

Patates pizzası Tarifi


Patates Pizzasının Malzemeleri

1,5 kilo patates, bir adet yumurta,tuz,bir yemek kaşığı nişasta, 10 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye, 750 grm. domates, 300 grm. az tuzlu beyaz peynir, 100 grm. çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, 80 grm. kaşar peynir, kekik ve karabiber.

Çıtır çıtır Patates pizzasının yapılışı : Patateslerimizi iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayalım ,pişen patateslerin kabuklarını soyup çatalla ezelim içne tuz,yumurta ve nişasta ilave ederek yoğuralım.

Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyalım biberiye serpiştirelim üzerine patates hamurunu düzgünce yayalım,üzerini elimizle bastırıp düzeltelim.225 derecelik önceden ısıtılmış fırının 2.rafında 20 dakika pişirelim.Pişen pizzamızı fırından alalım üzerine dilimlenmiş domates,beyaz peynir,zeytin,kekik ve kaşar rendesi ilave ederek 225 derecelik fırında 25 dakika tekrardan pişirelim. ılık olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.