23 Kasım 2011 Çarşamba

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş Kalamarın tarifi-----

Malzemeler---(2 kişilik) 200 grm. dondurulmuş kalamar, bir çay kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz şeker, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı acı biber sosu veya biber salçası3 diş sarımsak.

Kalamarın yapılışı--- Karbonat,limon suyu ve şekeri karıştırarak bir sos hazırlıyalım. Kalamarlarımızın buzu çözülünce bu sosun içine yatıralım.biraz ovarak sosu emmesini sağlıyalım ve 15 dakika bekletelim.Bir tavada yağı kızdıralım içine kalamarları kıyılmış sarımsakları ekleyip kavuralım sonra acı sosu üzerine ekleyip sevis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.