23 Kasım 2011 Çarşamba

Yılbaşına Özel Kestaneli Hindi Sarma



Kestaneli pilavlı Hindi Sarma bu tarifi Yılbaşı gecesi için kullanabilirsiniz.

Malzemeler : 6 kişilik 200 gram vakumlu kestane,
12 adet hindi göğüs fileto,
bir su bardağı pirinç,
bir çorba kaşığı tereyağ,
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık,
birer adet kırmızı ve sarı biber,
l,5 su bardağı sıcak su,
tuz.


Süslemek İçin :
Kestane,kiraz domates,sivri biber.


Domates sosu için : Bir diş sarımsak, bir çay kaşığı toz şeker,bir tatlı kaşığı susam, bir çay kaşığı kekik, tuz,pulbiber.


Kestaneli pilavlı hindinin yapılışı :
Pilav yapımı için pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletelim.Sonra suyunu süzüp tekrar tekrar yıkayalım tereyağını tencereye alalım ve dolmalık fıstığı tereyağında pembeleşinceye kadar kavuralım içine ince doğranmış sarı ve kırmızı biberi ekleyipkavurmaya devam edelim.İçine kestaneyi de katıp 1-2 dakika daha kavuralım ve sıcak suyu ekleyelim suyumuz kaynamaya başlayınca pirinci ve tuzunu ilave edip önce orta sonra kısık ateşte pişirelim. Pirinç suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika demlenmeye bırakalım.
Hindi filetoları iyice döverek inceltelim her birinin içine bir kaşık kestaneli pilavdan koyup rulo şeklinde saralım üstüne kestane ve kiraz domates taktığımız kürdanlarla açılmamaları için filetoları tutturalım.

Diğer tarafta domates sosunu hazırlıyalım Domatesleri bir tavanın içine rendeleyelim içine kıyılmış sarımsak,toz şeker,susam, tuz ve pul biber katıp 1-2 çevirelim kekiğide ilave ederek ateşten alalım.


Fırın kabına sosu boşaltın üzerine sardığımız hindi rulolarını yerleştirin önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.