23 Kasım 2011 Çarşamba

İlk Adımda Evde Bulunması Gerekenler

Bu gün sizlere bir değişiklik yaptım ve haftalık alışverişe çıkalım dedim ilk adımda en gerekliler ne olabilir?


Önce markete gidelim ekonomik ve gerekli olanlardan derlenmiş bir alış veriş yapalım.

* 9 adet yumurta, süt, un, pirinç,l litre sıvı yağ, bir paket tereyağ,bir paket margarin ,soğan,patates,toz şeker,salça,makarna,yoğurt,l litre zeytinyağ, ketçap,mayonez,hardal,tuz, 1/2 kuru fasülye, 1/2 nohut, 1/2 kırmızı veya yeşil mercimek,Konserve bezelye,havuç, Beyaz peynir,zeytin,kaşar peyniri tereyağ,sucuk salam veya sosis isteğe bağlı, maydanoz,dereotu,sarımsak,limon,ıspanak,kereviz, turp, alacaklarınızı evinizdeki kişi sayısına göre az veya çok olarak ayarlamalısınız.

* Manav : Elma,portakal yani mevsim meyvalarından seçebilirsiniz .

* Kasap : Kıyma,kuşbaşı ve tavuk her birinden kullanma miktarınıza göre alın.Taze alın difrizde bekletmeniz gerekmesin gereksiz tüketici olmayın. Mesela tavukla balığı yer değiştirip bir hafta birini diğer hafta birini kullanabilirsiniz.

Baharatlar : karabiber, kimyon, pul ve toz kırmızı biber,kekik,kuru nane dolma baharı, en önemlisi tarçın bunun dışında damak zevkinize uygun baharatları evinizde bulundurmanız gerekir tabi bunlar her hafta alınmaz uzun zaman kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.