18 Kasım 2011 Cuma

Paskalya çöreği

Paskalya çöreğinin malzemeleri--

3 adet yumurta, 2,5 fincan ılık süt, bir su bardağı pudra şekeri, 1/2 eritilmiş margarin, 2 kaşık marmelat, 5,5 bardak un, bir küçük maya.

Paskalya çöreğinin yapılışı-- Mayayı önce ılık sütte eritelim.Unumuzu derin bir kaba alalım ve erittiğimiz maya ve diğer malzemeleride katarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar mayalanmasını bekliyelim.Daha sonra hamuru sert bir zemine alarak ona saç örgüsü şekli verip üzerine yumurta sarısını sürelim istenirse yumurtanın üstüne fındık veya ceviz tozu dökebilirsiniz.orta hararetli fırında 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.