18 Kasım 2011 Cuma

Somon balığı


Somon Balığı Pişirilmesi

Bir adet Somon balığı 1/5 paket tereyağı. Somon balığının pişirilmesi--- Balığımızı önce uzunlamasına daha sonra dörde bölüp iyice yıkayalım.Geniş bir tavaya tereyağımızı alıp eritelim sonra somonları tavaya alalım ve çok kısık ateşte ağır ağır pişirelim.Bu işlemi yaparken tavamızın kapağı mutlaka kapalı olsun ki balığımız buhariyla hem iyi pişsin hemde güzel koksun. Pişen balığımıza istenirse bir miktar limonsuyu ile dövülmüş sarımsak ve kekik karıştırılarak sos hazırlanıp üzerine ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.