20 Temmuz 2012 Cuma

ŞEHRİYE ÇORBASI




MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

2 ADET DOMATES
3 SİVRİBİBER
1 ÇAY BARDAĞI ŞEHRİYE
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
5 SU BARDAĞI SU ( 1 BARDAĞI TAVUK SUYU OLABİLİR)
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
3-4 DAL KIYILMIŞ MAYDANOZ VE ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI:

Domateslerrin kabuğunu soyun ve ince ince küp şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeğini çıkarın ve ince ince kıyın. Tencereye sıvı yağı koyun ve domates ve biberi ekleyip iyice sote edin. Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave edin, kaynatın ve şehriyeleri atın. Yarım saat pişirin. Servis yaparken ince kıyılmış maydonoz ve limonu ilave edin.

ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.