20 Temmuz 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

1 KG PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI, 2 ADET HAVUÇ
1 ÇAY FİNCANI PİRİNÇ, 2 ADET ŞEKER
1/2 LİMON, YETERİ KADAR TUZ

YAPILIŞI:

Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra biere parmak kalınlığında, havuçlar ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. üzerine yıkanıp, ayıklanmış pirinç serpilir. Zeytinyağı ve bir barda su ilavesi ile yarım saat pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır.

ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.