1 Ekim 2007 Pazartesi

Arnavut Ciğeri


Merhabalar hanımlar bugün size arnavut ciğerini tarif etmeye çalışacağım.Her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır derler bende acizane kendi bildiğim şekilde tarif ediyorum umarım faydalı olurum.




Malzemeler



300gr. Dana veya kuzu ciğeri------yarım kahve fincanı un---yarım su bardağı sıvı yağ---2 adet kuru soğan---tuz,kara biber,kekık,pul biber---maydonoz ve dere otu.



Yapılışı


Sıvı yağımızı derin bir kaba---Teflon olursa daha iyi olur----koyarak iyice kızdıralım.ciğerlerimizi soğuk sudan geçirip üzerine unumuzu serpiştirelim ve kızgın yağın içine bırakalım.---Bu arada asla tuz atmıyoruz ciğerimizi sertleştirir--- ateşi kısalım,kapağını kapatalım.


Bazı ciğer çabuk pişer bazen daha geç pişer onun için tadarak pişmesini kontrol edelim,piştiğine emin olunca kekık,tuz ve kara biberimizi, pul biberimizi de ilave ederek bir kaç dakika dahaq pişirip ocağı kapatalım. Diğer tarafta halka halka doğradığımız soğanları tuz ve pul biberle ovarak ciğerimizin üzerine koyalım bir kaç dakika daha kapağı kapalı tutalım,--bunu soğanların diriliğini kaybetmesi için yapıyoruz-----ciğerimiz soğuyunca servis tabağına alarak üzerini maydonoz ve dere otu ile süsliyelim.Afiyet olsun...


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Arnavut ciğeri pek nefis görnüyor,ellerine sağlık.Diğer tariflerde çok güzel ve değişikler.Güzel paylaşımnlarınız için teşekkürler..


Sevgilerle

Yazar dedi ki...

Sevgili damak tadı çok teşekkür ederim yorumunuz için...

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.