17 Ekim 2007 Çarşamba
Karnıbahar Kızartması
Hanımlar bu gün güzel bir karnıbahar kızartması yapalım diyorum ama kızartma dokunur derseniz onuda düşünürüz:)
Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar--- 1adet limonun suyu—200gr. un – 2yumurta –tuz—su—yarım bardak süt. Kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Karnıbaharların sert kökleri kesilerek yıkanır ve çiçekleri ayrılır. Bir tencereye tuz ve limon suyu konur karnıbahar çiçekleride konur üzerine çıkacak kadar su konarak fazla yumuşamadan kısık ateşte haşlanır. Haşlanan karnı bahardan istenirse bir miktar alınır üzerine zeytin yağı ve tuz gezdirilerek salata şeklinde yenebilir.
Kızartma istemeyen bu şekilde yapabilir.Gelelim kızartma işine haşlanan karnıbaharlarımızı süzelim. Diğer tarafta un, yumurta ve süt bir çatal yardımı ile iyice çırpılır.karnıbaharlarımız bu karışıma teker teker bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır. Kağıt bir peçete üzerinde yağı emdirilir ve servis tabağına alınır. İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet Olsun...
Etiketler:
Sıcak Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
denicem inşallah güzeldir
hadi bakalım inşaallah
ben çok seviyorum kızartmasını. mutlaka deneyin
hayatimda bir olacak suan i yanlızken ilk olnası insanda stres yaratmıyormus:=)) e güzeel dogal olara
eh deneyelim bakalım kocam beğenmezse yemesin bence güzel olacak gibi :)
Teşekkürler,
Site çok faydalı,
Özellikle yalnız yaşayan bir erkek için süper.
küçükken bi kere komşumuzda yemiştim çok sevmiştim deniycem inşallah güzeldir
ben sık yapıyorum bide baharaylısını deneyin neffisss
dün pazardan karnıbahar aldım akşamda tarifinizi uyguladım süper lezzet ortaya çıktı ellerinize ve emeğinize sağlık...
Yorum Gönder