17 Ekim 2007 Çarşamba

Karnıbahar Kızartması




Hanımlar bu gün güzel bir karnıbahar kızartması yapalım diyorum ama kızartma dokunur derseniz onuda düşünürüz:)



Malzemeler




1 adet orta boy karnıbahar--- 1adet limonun suyu—200gr. un – 2yumurta –tuz—su—yarım bardak süt. Kızartmak için sıvı yağ.


Yapılışı



Karnıbaharların sert kökleri kesilerek yıkanır ve çiçekleri ayrılır. Bir tencereye tuz ve limon suyu konur karnıbahar çiçekleride konur üzerine çıkacak kadar su konarak fazla yumuşamadan kısık ateşte haşlanır. Haşlanan karnı bahardan istenirse bir miktar alınır üzerine zeytin yağı ve tuz gezdirilerek salata şeklinde yenebilir.

Kızartma istemeyen bu şekilde yapabilir.Gelelim kızartma işine haşlanan karnıbaharlarımızı süzelim. Diğer tarafta un, yumurta ve süt bir çatal yardımı ile iyice çırpılır.karnıbaharlarımız bu karışıma teker teker bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır. Kağıt bir peçete üzerinde yağı emdirilir ve servis tabağına alınır. İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet Olsun...


Haber siteleri

9 yorum:

Adsız dedi ki...

denicem inşallah güzeldir

Adsız dedi ki...

hadi bakalım inşaallah

Adsız dedi ki...

ben çok seviyorum kızartmasını. mutlaka deneyin

hellboy dedi ki...

hayatimda bir olacak suan i yanlızken ilk olnası insanda stres yaratmıyormus:=)) e güzeel dogal olara

Adsız dedi ki...

eh deneyelim bakalım kocam beğenmezse yemesin bence güzel olacak gibi :)

Adsız dedi ki...

Teşekkürler,
Site çok faydalı,
Özellikle yalnız yaşayan bir erkek için süper.

Adsız dedi ki...

küçükken bi kere komşumuzda yemiştim çok sevmiştim deniycem inşallah güzeldir

Adsız dedi ki...

ben sık yapıyorum bide baharaylısını deneyin neffisss

Adsız dedi ki...

dün pazardan karnıbahar aldım akşamda tarifinizi uyguladım süper lezzet ortaya çıktı ellerinize ve emeğinize sağlık...

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.